21. October 2019 04:00
Brukere online
Gjester online: 1

Medlemmer online: 0

Antall medlemmer: 51
Siste medlem: LA1SMA
Siste besøkende
LB1SF 4 Dager
LB1NF 4 Dager
la3ng 9 Uker
la1qka20 Uker
la2jka27 Uker
la9vra30 Uker
LA3CLA34 Uker
LA7PK37 Uker
LA9LMA37 Uker
LA1PKA38 Uker
Om oss

Velkommen til LA2L, Lillehammergruppen av NRRL. Org Nr.983 572 367

 

Lillehammergruppen ble stiftet 11-05-1966. LAM 4542- Kjell Lundlie ble valgt som gruppens første formann. I §1. står det å lese:

 

§ 1.      Lillehammergruppen av NRRL er en sammenslutning av kortbølge-

interesserte med det formål å arbeide for amatør-radioens fremme i Lillehammer og omliggende distrikter.

 

Lillehammergruppen er medlem i "Samband Mjøsa". Samband Mjøsa er et samarbeid mellom radioamatørgruppene rundt Mjøsa, og disse gruppene er: LA3R-Hamargruppen, LA5G-Gjøvikgruppen, LA7G-Gudbrandsdalsgruppen, og LA2L-Lillehammergruppen. Samband Mjøsa jobber sammen om det som er et fellesprosjekt for utbygging og drift av alle repeatere i gruppenes nærområder. 

 

 

Etter oppstarten i 1966, er det nedlagt utrolig mange timer i engasjement fra styrene og enkeltmedlemmer til fremme for radioamatørenes interesser og hobby, verving av nye medlemmer, kurs og sosialt samvær blant likesinnede.

 

LA2L,Lillehammergruppen, har sikkert som de fleste andre gruppene rundt i vårt langstrakte land, endret seg med tiden som aldri står stille. LA2L har stort sett vært preget av nøkternhet, og overlevd økonomisk ved dugnader, deltagelse i idrettsarrangementer, og bilrally.

 

I dag har LA2L en sunn og god økonomi. Dette har gjort det mulig å oppgradere alt utstyr som gruppen ønsker skal være til glede å nytte for våre medlemmer. Det ble lagt vekt på å dekke en størst mulig del av hobbyen ved kjøp av utstyret, slik som interface mellom radio-data-og internett, for kjøring av digitale modes. Gruppen har i dag bla. en moderne HF-rigg, en veldig bra all mode 2m stasjon, 2m/70cm stasjon, egen digipeater, og en svært godt utstyrt nødsambandsgruppe.

 

Nødsambandsgruppen i LA2L, er nå satt opp med 2 mobile digipeatere, 14 trackere, 5 stk 2m håndapparater, en crossband-repeater, egen sambandsvogn, aggregat, og ellers alt utstyr for bruk i felt.

 

Lillehammergruppen har avholdt mange lisens kurs opp gjennom årene, og har i dag egen godkjent eksaminator, for godkjenning av amatørradio lisens. 

Du kan lese litt om vår hobby her:  https://nrrl.no/amatorradio/bli-radioamator 


Logg inn
Brukernavn

PassordGlemt passordet?
Få nytt ved å klikke her.
Copyright © 2018
1,395,067 Unike besøk
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Design by Matonor
Converted to PHP-Fusion v7 by Kenneth